Okulumuzun Tarihçesi

1927 yılında bölgesinin tek okulu olarak daha önce cami olarak kullanılmış iki katlı alt katta iki derslik üst katta bir öğretmen odası olmak üzere iki katlı ahşap bir binada ilkokul eğitim ve öğretimine başlayan Üzülmez İlkokulu adını içinde yer aldığı "Üzülmez Bölgesinden" alır.

Okulun ilk öğretmeni Sabri Beydir. Sabri Bey 1929 yılında Gazi Eğitim Enstitüsüne gitmek üzere okuldan ayrılmıştır.

1934-1935 eğitim-öğretim yılına kadar ilk 4 sınıfta eğitim-öğretime devam eden okul 1935 yılında 5 sınıfta Eğitim-Öğretime devam etmiştir. Öğrencilerin çoğalması nedeniyle 2 derslikli okula ek olarak binanın yanında bulunan çocuk bahçesi binası da tahsis edilerek okul 3 dersliğe çıkarılmıştır. Daha sonra bu 3 derslikte yetmemiş ve 1935 yılında okulun şu anki 2 katlı okul binasının temeli atılmış ve bir yıl içerisinde bitirilerek alt katta 3 derslik ve 2 küçük odadan ibaret olan bina okul, ikinci kat ise işçi pansiyonu olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1941 yılına kadar 3 derslikle hizmet verilirken 1941 yılında işçi pansiyonu olarak kullanılan 2.kat boşaltılmış ve 4 derslik daha kazandırılmıştır.

1944 yılında okula ek bina inşaatına başlanılmış ve 1944 yılında bitirilerek okula 2 derslik, bir kütüphane ve birde yemekhane kazandırılmıştır.1953-1954 yılına kadar 10 derslik ile hizmet veren okulumuzun yemekhanesi için ayrıca bina tahsis edilmesi üzerine yemekhanede dersliğe dönüştürülmüş ve 11 derslik ile hizmet vermeye devam etmiştir. Daha sonra okul bahçesine prefabrik binalardan oluşan orta okul binası yaptırılarak ilkokul ve ortaokul olarak 1983 yılına kadar hizmet vermiş 1983 yılında TTK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek ilkokul ve ortaokul birleştirilerek Üzülmez İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür.1994 yılında çıkan yangın sonucunda TTK ve vatandaş katkısıyla alt katta 6 derslik üst katta çok amaçlı salon, bilgi teknolojisi sınıfı, müzik sınıfı ve kantinden oluşan ek bina yapılarak eğitim- öğretime kazandırılmıştır.2003 yılında normal öğretime geçilmiş olup halen bu şekilde eğitime devam edilmektedir.

Yayın: 29.11.2019 - Güncelleme: 01.10.2020 14:58 - Görüntülenme: 606